zaterdag 14 juli 2012

Niets te doen

Het is ontzettend rustig. Juni was, tot onze verbazing en in tegenstelling tot vorig jaar, een goeie maand, maar sinds begin juli is het akelig stil. En dat is vreemd want juli en augustus zijn normaal gesproken drukke maanden aangezien de Europeanen dan vakantie hebben. (tja, toch weer die crisis die alom rondwaart...?) Gisteren hadden we voor het eerst in 12 dagen weer een keer duikertjes, maar die twee weken daarvoor hebben we dus niets te doen gehad.

En wat doen we dan zoal, vraag je je af.
We gaan iedere ochtend gewoon op de gebruikelijke tijd naar de duikschool. Je moet tenslotte toch "aanwezig" zijn en je weet maar nooit wanneer er weer iemand binnen loopt. En iedere week werken we één dag in het hostel, zoals altijd. Ook daar is niet veel loos, dus dat zijn kalme diensten.
We huren een schilderes in om ons reclame-bord (met tekst en PADI-logo) dat buiten aan de straat staat opnieuw te schilderen. Dat blijkt nog een hele uitdaging want het regent bijna iedere dag en de lucht is zo vochtig dat de verf nauwelijks drogen wil. Ze doet er twee dagen langer over dan gepland en ze moet regelmatig de door regen uitgelopen stukken opnieuw doen. Ik denk dat ze blij is dat deze klus erop zit...

Ik laat mijn teennagels lakken door Marie-Louise, een lokaal vrouwtje dat regelmatig in het hostel binnenloopt op zoek naar klanten. Zie hier het resultaat (ik weet het, ik heb geen fotomodel-voeten, maar zijn het geen vrolijke voetjes?)




Rob kijkt iedere ochtend naar de Tour de France. Via een Nederlands stel dat we in januari 2010 te duiken hebben gehad bij the Dutch Pirate en die inmiddels zelf ook uit Nederland vertrokken zijn en in Guatamala een hostel gekocht hebben (!) heeft Rob namelijk een website gekregen die sport-evenementen live uitzendt (bedankt Jacco!). Ondanks af en toe wat haperingen vanwege ons langzame internet kan hij de tour dus iedere dag volgen. En niet te vergeten zijn favoriete programma: "De Avond-etappe" met Mart Smeets.
En 's middags gaan we lekker op tijd naar huis om daar de kunst van het nietsdoen te perfectioneren in onze hangmat met de E-reader (boek), Nintendo DS (spelletje) of I-pod (muziekje).

En dan nu nog even een filmpje dat we op Facebook kregen wat we jullie niet willen onthouden. Het is een promotiefilm voor Bocas del Toro en gaat voornamelijk over het hoofdeiland Colón. Het stadje wat je ziet is dan ook Bocas op Colón en de disco-opnames zijn absoluut in Bocas gemaakt, want de enige uitgaansgelegenheid op Bastimentos is de lokale bar met de meer relaxte reggae-muziek, maar de vogelvlucht-opnames van de natuur geven wel een mooi beeld van onze omgeving:

promotiefilm Bocas del Toro
(als je op de link geklikt hebt, moet je het filmpje nog even starten met de linkerknop >)

1 opmerking:

  1. Hier ook een lazy Sunday, beetje lezen, ipad-ten, motorraces kijken en wachten tot de zomer komt;-) en je teennagels lakken is ook een goed idee !

    Hartelijke groet, Jeroen en rhodee

    BeantwoordenVerwijderen