woensdag 6 januari 2016

Holland marathon

Het afscheid op Bastimentos is best emotioneel. De warme woorden en omhelzingen bewijzen dat we na zes jaar volledig ingeburgerd zijn en we zijn er trots op de eervolle titel Basti-people te mogen dragen. We moeten beloven ooit nog een keertje terug te komen. Als we vanuit het kleine vliegtuig een laatste blik op het ons zo vertrouwde dorp werpen, slikken we allebei een traantje weg.

Met Kerst weer allemaal bij elkaar, dat moet vastgelegd worden!
De reis naar Nederland die, inclusief een beetje tijdsverschil, twee dagen overspant is vermoeiend en we hebben onszelf weinig ruimte gegeven om uit te rusten. Zodra we voet op de (gelukkig niet zo heel erg) koude bodem van Holland zetten, beginnen we namelijk min of meer een marathon van regelen, bezoeken en inslaan. Mentaal hebben we dan ook ons verblijf in Nederland in etappes ingedeeld.

Kerst, natuurlijk lekker samen eten
De eerste paar dagen zijn ingepland om noodzakelijke dingen te regelen. Pasfoto's maken, visum aanvragen, de nodige vervangende (duik)materialen kopen en verschillende interviews geven.
Daarna begint onze "Brabant Tour 2015" waar we weer heerlijk met alle vrienden en kennissen kunnen bijkletsen.
De feestdagen zijn voor de familie en het is geweldig om, voor het eerst na zes jaar, weer eens met de hele familie Kerst te vieren!

En na 6 jaar ook maar weer eens op de foto met broer en zus
Tussendoor zijn we alle dagen druk met bezoekjes. Ooms en tantes, nichten en neven, vrienden en kennissen. Het is ontzettend leuk om iedereen weer te zien maar eerlijk is eerlijk, na bijna drie weken begint de duurloop ons een beetje op te breken.
Gelukkig hebben we ook nog een beetje "zelf-tijd" ingepland. Op dit moment genieten we van een weekje relaxen in een vakantiepark in Noordwijkerhout. Hier kunnen we (naast toch nog wat bezoekjes en culturele uitstapjes) lekker uitwaaien en ons in alle rust gaan voorbereiden op de volgende etappe: Indonesië!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten