donderdag 23 februari 2017

Jungle-tour


Als hotelmanagers worden we regelmatig gevraagd wat er allemaal te doen is op Tobago en dat kun je natuurlijk het allerbeste uit eigen ervaring vertellen. Het is dus zaak om de komende tijd de nodige toeristische attracties te gaan bezoeken. Op het moment dat een groepje hotelgasten een jungle-tocht boekt, besluiten we dan ook om een ochtendje vrij te nemen en mee te gaan.

familie van de IJsvogel
De bewuste ochtend staan we om kwart over vier op (nee, ook voor ons niet echt het idee van een vrije ochtend, maar je moet er iets voor over hebben) want om half vijf worden we opgehaald. In een uurtje rijden we naar Tobago Main Ridge Forest Reserve, het oudste beschermde regenwoud ter wereld. Daar parkeren we de wagen en houden we een ontbijt-picknick. 

Af en toe een klein stroompje oversteken
Net voor de schemering duiken we de jungle in. De in eerste instantie brede bedauwde graslanen gaan langzaam over in smalle, af en toe glibberige modderpaadjes. Het oerwoud om ons heen wordt gaandeweg wakker. We horen het specifieke geluid van de Chakalaka, een grote zwart/grijze vogel die zich moeilijk laat spotten, en we zien de Papagaaien-paartjes (die hun hele leven samen blijven) hoog over de boomtoppen vliegen.

Bluecrowned Motmot
Christiaan, onze rondbuikige Zwitserse gids, vertelt van alles over de flora en fauna om ons heen. We ruiken aan bloemen, voelen aan boomschors, knabbelen op medicinale planten en proeven termieten. Dit alles onder het genot van de constante geluiden van het oerwoud: het gekrakeel van de vogels, het gekreun van de bamboebomen, het geruis van de boombladeren. 

Reusachtige Bamboe
De weg is niet moeilijk (het gaat slechts licht omhoog en omlaag) en Christiaan stopt iedere honderd meter om iets te laten zien, ruiken of horen. We spotten diverse vogels en bestuderen de bladsnijdersmieren, we zien prachtige bloemen en bijzondere bomen.

Bromelia's op de electriciteitsdraden
Ongeveer drie uur later zijn we weer terug bij de auto waar we nog iets eten en drinken. Daarna vertrekken we naar Parlatuvier, aan de Caribische kant van Tobago, waar we na een korte wandeling nog even lekker afkoelen bij een watervalletje.


Rond elven rijden we via de kustweg in een uurtje terug naar Speyside (aan de Atlantische kant van Tobago) waar we ons, na deze relaxte ochtend, weer in het hotelleven-gedruis storten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten