zondag 30 september 2012

Speeltjes

Het is de week van de speeltjes
Tom was afgelopen week jarig en omdat hij vijftig werd, waren zijn moeder, broer en schoonzus overgekomen uit Duitsland en ook Tom's dochter was met vriend samen uit Panama City gekomen. En van zijn moeder kreeg Tom een nieuw speeltje cadeau: een pasta-maker. Die moest natuurlijk direct uitgeprobeerd worden. 
En omdat Rob ook altijd te porren is voor iets nieuws stonden de twee mannen al gauw als twee jolige jongens in de keuken te spelen met deeg, meel en pasta-maker. De één draaiend aan het apparaat, de ander het deeg erin geleidend, beiden onder de witte meelvlekken, zijn ze helemaal enthousiast over hoe mooi dun de plakjes deeg worden en hoe prachtig de slierten spaghetti uiteindelijk uit de machine komen. Maar eerlijk is eerlijk, de spaghetti is heerlijk. Want wij hebben natuurlijk ook een portie zelfgemaakte spaghetti meegenomen naar huis en die avond hebben we genoten van overheerlijke, verse spaghetti!

Het volgende speeltje van deze week kwam zelf aanlopen. Een dag voor Tom's verjaardag zat er op de stoep voor het hostel een klein mager hondje te piepen. Op een goed moment kon Tom het niet langer aanhoren en heeft hij het beestje mee naar binnen genomen. De jonge pup is duidelijk verwaarloosd, broodmager en erg schrikkerig. Maar bij Tio Tom komt hij in een warm nest en al snel voelt hij zich helemaal thuis.
Tom doopt het scharminkel "Sparrow" (van Captain Sparrow, Pirates of the Caribbean) maar Rob vindt het meer een "Spikey". En ach, het beestje maakt het niet uit hoe ze hem noemen. Hij heeft ineens een veilige haven gevonden waar er eten en drinken voor hem wordt neergezet en waar iedereen het leuk vindt om met hem te spelen.
En waar zelfs een paar dier-genoten zijn. Charlie, zoals het een echte kat betaamt, gunt het ukkie geen blik waardig, maar Annie vindt het wel gezellig om een speelkameraadje te hebben. Behalve dan rond etenstijd. Want als Spikey het lef heeft om een hapje uit Annie's bak te stelen dan geeft Annie een enorme grauw en weet Spikey niet hoe snel hij in de verste hoek moet verdwijnen...

1 opmerking:

  1. Zo beestje had ik ook niet kunnen laten staan...! Wat een schatje zeg

    BeantwoordenVerwijderen