dinsdag 4 september 2012

Wizard Beach

De tijd vliegt en augustus is ook alweer voorbij. Hoewel we de maand goed begonnen waren, hebben we de laatste anderhalve week weer geen klant meer gehad. Al met al, in vergelijking met juli en augustus vorig jaar, is het dit jaar toch een heel stuk minder. Ik ben geen econoom maar wij geven toch de crisis in de westerse landen de schuld... (want we hebben duidelijk minder Europeanen gezien deze zomer). Nou ja, voor september staan gelukkig al een aantal reserveringen in de agenda dus we hebben er goede hoop op dat we de komende maand nog iets goed kunnen maken.

Maar, om met Cruijff te spreken; "ieder nadeel heb z'n voordeel" en omdat we toch niet veel te doen hebben besluiten we een middagje naar het strand te gaan. Dat was hard nodig want we hebben sinds dat we terug zijn uit Nederland ruim twee maanden slecht weer gehad en we zijn allebei behoorlijk bleekjes geworden.
Vanuit het dorp is het een half uur lopen naar Wizard Beach (of zoals de locals het noemen "First Bay" of "First Beach") over een smal pad dwars door de jungle. Hier en daar zijn er wat modderige stukken, maar over het algemeen is het pad goed te belopen en we genieten van alle oerwoudgeluiden: vogels, kikkers, krekels, het is onvoorstelbaar hoeveel herrie ze kunnen maken.

Wizard Beach is een uitgestrekt breed zandstrand en zoals bijna altijd is het praktisch verlaten! Natuurlijk duik ik direct de zee in. Echt rustig zwemmen is er hier niet bij want de golven zijn behoorlijk hoog en er staat een flinke stroming maar het is heerlijk om even af te koelen en met de golven te spelen. Daarna duiken we met een boekje het strand op. Eerst even zonnen (niet te lang want de zon is hier verraderlijk sterk) en daarna maken we ons comfortabel in de schaduw (want ook daar doe je gewoon een kleurtje op). Met een koel briesje vanuit zee is het er prima uit te houden. De foto's en het filmpje (klik hier: Wizard Beach) spreken voor zich.

En dan hebben we nog een "nieuwtje". Tom en Ina, de eigenaren van het guesthouse, willen volgend jaar mei stoppen met het hostel. Ze hebben vorig jaar een "finca" (stuk land met een huis erop) gekocht in het binnenland van Panama en ze willen dat helemaal gaan opknappen en daar gaan wonen en zelf dingen gaan verbouwen op hun land.
Het liefste willen ze het hostel verkopen, maar dat zou best wel eens lastig kunnen worden, dus als dat niet lukt, willen ze het voor langere tijd verhuren. Dus.... mocht er iemand nog zin hebben in een leuk avontuur op het mooie Bastimentos, dan is dit je kans! Je hebt in ieder geval een goed aangeschreven duikschool in je hostel als trekpleister... ;o)

2 opmerkingen:

  1. Hi roberto en debby, leuk om weer een filmpje te zien!! Die Tom en Ina! Maare ....is het niets voor jullie?? Groetjes uit een warm-na-zomer-goutum rhodee en Jeroen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Deb en Rob,

    leuk de foto's en de film.
    Ik heb de foto's op mijn laptop opgeslagen.
    Het was leuk om mijn bikini weer eens terug te zien.
    Succes de komende maand met jullie duikers.
    Doei, je zus

    BeantwoordenVerwijderen