donderdag 19 januari 2017

Hoeveel uitdaging wil je hebben...

Op 1 januari laat in de middag vertrekken de voorgaande managers. De dag erna beginnen er uit alle kasten lijken te rollen!

De verhalen en frustraties van het personeel en buurtbewoners komen los en vertellen het horror-scenario (dat de managers ons hebben voorgeschoteld) van een andere zijde. Al heel snel wordt het duidelijk dat er sprake is geweest van compleet mismanagement. De vorige managers hebben het bedrijf bestolen, zowel in cash als in goederen (m.n. drank) en hebben op onverantwoorde wijze geld uitgegeven aan niet noodzakelijke of waardeloze spullen. Omdat de financiële situatie steeds slechter werd (rara, hoe zou dat nou komen?) hebben ze het laatste jaar zwaar beknibbeld op reparatie en vervanging van gebouw en materialen.
Het zinken van de duikboot (wat gebeurd is vlak voordat wij kwamen) is een direct gevolg van het niet willen vervangen van een kapotte pomp en het niet opvolgen van directe instructie om de boot uit het water te halen.

Op diezelfde dag krijgen we ook een mailtje vanuit Duitsland van onze baas: hij is zich van de situatie bewust en komt half januari om één en ander uit te leggen. Dus op 14 januari ontmoeten we de grote baas en eigenaar himself. Hij realiseert zich dat hij onvoldoende heeft opgelet en dat er veel moet gebeuren om het hotel weer op orde te krijgen. De (met name) financiële ondersteuning daarvoor zegt hij ons toe. Daarnaast is hij een echte "big boss" dus hij heeft nog een hele waslijst aan extra wensen waarmee we het resort op een hoger niveau moeten krijgen en we worden drie dagen lang overspoeld met zijn (soms niet-reële) ideeën en plannen.


Als hij eenmaal weg is, besluiten we dat we eerst maar eens bij de basis beginnen. Er moet heel veel gerenoveerd of gerepareerd worden dus dat proberen we op poten te krijgen. Daarnaast moeten we werken aan een goeie samenwerking met het personeel. Er is de afgelopen tijd zóveel gebeurd dat er bij hen nog heel veel oud zeer zit en de situatie was dermate dat het ook z'n weerslag had op de onderlinge samenwerking. We zullen ze dus moeten proberen te motiveren om weer als team te gaan werken en elkaar te helpen.

Met al die lijken uit de kast zijn we opgezadeld met een negatieve erfenis en het zal tijd en geld kosten om die weg te werken. Genoeg uitdaging, zullen we maar zeggen!
Maar als de baas zijn belofte nakomt en het personeel ons een kans geeft dan moet dat lukken...

4 opmerkingen:

  1. Zo zeg wat een uitdaging! Heel veel succes ermee, aan jullie zal het niet liggen dat weet ik zeker......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wens jullie veel succes! En ook plezier! Ik zou graag komen helpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat dat betreft weer een complete verrassing en een verhaal met twee kanten. De Big Boss had dus even verzuimd te vertellen dat jullie de boel moesten gaan redden ipv overnemen. Nou gelukkig heeft hij dan het goede koppel te pakken. Maar een uitdaging zeker. Die mensen weer op de rit krijgen is een hele kluif, maar daar heb ik bij jullie wel vertrouwen in. En hopen dat de werkzaamheden wat vlotten om het op orde te brengen en dat de grote baas met geld over de balk komt om dat op een goede manier te doen! Weer heel veel succes en hoop dat jullie ook snel kunnen genieten van de voortgang. Het ziet er alsnog schitterend uit op de foto's en het uitzicht is prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen