dinsdag 15 november 2011

Even weg

Vandaag exact een jaar geleden hield ons bestaan als hostel-houders op. Toen vertrokken we voor een paar weken naar Nederland, nu staan we op het punt om een paar dagen naar Costa Rica te gaan. "Verplichte vakantie" want ons visum moet vernieuwd worden, en daarvoor moet je minimaal 72 uur in het buitenland verblijven. Dit keer toch wel leuk, want we kunnen nu sámen op visa-run. Onze laatste visa-run naar Costa Rica (vorige jaar juni - zie archief 2010) moesten we allebei apart omdat er iemand in het hostel moest blijven. Dus we gaan er een leuke mini-vakantie van maken. Morgen (woensdag 16 november) vertrekken we en dan komen we zaterdag 19 november in de middag weer terug. Onderweg komen we door het stadje Changuinola dus zullen we op de terugweg gelijk de kans waarnemen om te shoppen voor zaken die we hier niet kunnen krijgen.

Verder gaat het hier z'n gebruikelijke gangetje. Sinds half oktober is het weer hier omgeslagen. Na een paar maanden van extreem droog en warm weer, hebben we nu zeer regelmatig fikse en lange regenbuien. Het meeste valt gelukkig in de avond en nacht dus we hebben er weinig last van en we zijn er ook wel blij mee want er is nu in ieder geval weer voldoende water in het dorp beschikbaar. De seizoenswisseling is overigens logisch want ook hier is de winter in aantocht. We zitten tenslotte nog steeds op het noordelijk halfrond, weliswaar slechts 9 graden boven de evenaar, maar toch. We merken het toch aan de stand van de zon, die iets lager is en een beetje eerder ondergaat en aan de wat koelere temperatuur - niet dat we bang hoeven te zijn voor sneeuw of ijs, want het is nog altijd zo'n 28 tot 30 graden ;o) - En we merken het dus aan meer regen.
En hoewel we hier meestal wel gewapend met een paraplu op pad gaan, hopen we natuurlijk (als echte Hollanders) dat het de komende dagen in Costa Rica lekker en droog weer is!

1 opmerking:

  1. Waaw! Al een jaar geen hostel-houders meer! Wat gaat de tijd toch snel!

    Heel veel plezier in Costa Rica! Geniet ervan!

    Groetjes
    Girafontheroad (spijtig genoeg niet meer on the road)

    BeantwoordenVerwijderen