dinsdag 27 december 2011

Natte kerst

Het is al sinds weken slecht weer. Het is grijs en koud (circa 23 graden) en het is nat. Het regent in de ochtend, het regent in de middag, het regent 's avonds en 's nachts. De ene keer heftige stortbuien van anderhalf uur, de andere keer een miezerregen van een halve dag. We hebben onze kaplaarzen weer tevoorschijn moeten halen, want we hebben nu weliswaar een pad bij ons huis, maar het veldje bij de buren, waar we langs moeten, is niet bestraat en dat is inmiddels één grote modderpoel, dus we stampen weer vrolijk iedere dag met onze Ma-Flodder-laarzen door het dorp. En als we de pech hebben dat we onderweg door een tropische stortbui worden overvallen, moeten we zelfs nog uitkijken dat de laarzen niet vollopen! (broertje, deze is speciaal voor jou...). Nou hebben we geen statistieken van het weer van andere jaren, maar ik kan me niet herinneren dat het vorig jaar rond deze tijd zo slecht was. Want vorig jaar op 20 december hadden we onze allereerste klanten in de duikschool (ja, ja, we bestaan 1 jaar) en sinds die dag hebben we bijna iedere dag gedoken. Dat is nu wel anders, want met al deze regen zijn er veel minder toeristen op het eiland en al helemaal geen duikers. 

Voorbereiding in de keuken
We hebben dit jaar dus een rustige, natte kerst. Overdag doen we een spelletje en lezen een boek en 's avonds doen we mee met het kerstdiner bij Tio Tom. Samen met de gasten, Tom, Ina en hun dochter zijn we toch nog met een groep van 15 man. Tom heeft een joekel van een ham samen met groente en aardappelen in de oven gestoofd en het nagerecht bestaat uit fruit, noten, koekjes en cake.

Aan tafel
Het smaakt heerlijk en na nog een beetje natafelen, ploeteren we, rond 10 uur, in het donker door de modder terug naar huis. Maar het einde van de beproeving lijkt in zicht, want de volgende dag begint weliswaar nog met buien maar in de middag klaart het op en vandaag (o wonder) is het sinds vanmorgen vroeg stralend weer! En jawel, de klanten komen ook weer. Roberto is nu duiken met een volle boot en ook voor morgen zijn we volgeboekt. Het is een feit, ook hier ziet alles er toch een stuk beter uit als de zon schijnt...

3 opmerkingen:

  1. Hallo,

    Ziet er goed uit op de foto's.
    Gelukkig dat het weer een beetje beter wordt en dat er weer klanten komen.

    Goede jaarwisseling en alle goeds en geluk voor 2012.

    Groetjes Danny en Nicole.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi debby en roberto, wij wensen jullie een heel gelukkig en bovenal gezond 2012!!!!!, lieve groet Jeroen en rhodee. P.s vanaf 3 maart zitten wij op Cuba!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi Roberte en Debby,
    We blijven jullie volgen! Het gaat jullie goed zo te zien. Leuk blog.
    Wij wensen jullie alle goeds toe voor 2012, maak er weer een mooi jaar van!
    Groetjes
    Jennie en Benjo!

    BeantwoordenVerwijderen