maandag 2 januari 2012

Oud en Nieuw

De laatste dagen van het jaar is het lekker druk en gaan we iedere dag met een volle boot op pad. Op Oudejaarsdag hebben we geen klanten maar het is mooi weer en we besluiten deze dag te gebruiken om weer eens een nieuwe duikstek te "ontdekken", want Roberto, onze bootkapitein, zegt een plek te weten bij Coral Cay. Amelie, de dochter van Tom en Ina, gaat mee en onze bootkapitein wil zelf ook wel mee duiken dus gevieren vertrekken we richting de uiterste zuidoostpunt van Bastimentos. Het is even zoeken naar de juiste plek en tijdens de afdaling is het zicht in eerste instantie bijna nihil, maar eenmaal aangekomen bij de rotsformaties is het zicht weer prima en ontwaren we mooie kleurige koralen en de gebruikelijke tropische vissen. Op zich een aardige duikstek, maar helaas niet om te verkopen aan onze klanten. Coral Cay ligt nl. een behoorlijk eind weg en aangezien hier de benzine voor de boten schreeuwend duur is, zouden we voor zo'n duik meer geld moeten rekenen. Sommige duikers zullen dat best willen betalen maar dan verwachten ze ook iets extra's of iets anders en dat biedt deze duikstek helaas niet. Voor ons was het in ieder geval een lekker dagje uit en op de terugweg genieten we van de bootrit en de zon, en doen we een lekker kleurtje op.
De rest van de middag luieren we lekker met een boek in de hangmat en rond 18.00 uur skypen we met diverse familieleden, want dan begint in Nederland al 2012! Wij hebben daarna nog een paar uurtjes in 2011 te gaan, die we prettig verpozen met een tafel vol hapjes (diverse kaas- en worstsoorten, olijven, zoetzuur, zalm, fruit en lekker chiabatti-brood) en een goed glas wijn. We besluiten zelf ook maar alvast op het nieuwe jaar te klinken want net als vorig jaar gaan we ook nu middernacht op Bastimentos niet halen...

De volgende ochtend moeten we vroeg op want dan werken we weer een dagje in het hostel. Tom en Ina zijn al vroeg op pad maar de rest van het hostel start maar langzaam op. Blijkbaar moeten de meeste gasten hun oudejaarsavondroes nog uitslapen. Dat geeft ons mooi de tijd om op de laptop naar de Oudejaarsconference van Youp van 't Hek te kijken! Wel met de nodige haperingen, dat wel, want het internet hier vertoont regelmatig "gaten" en dan blijft de video hangen (en in die stilstaande beelden kan Youp echt de meest afzichtelijke gekke bekken trekken). We hebben het ongeveer een uur gered, maar toen hebben we er de brui aangegeven. Vooral ook omdat we de voorstelling niet echt overweldigend goed vonden.

Vanuit een gelukkig weer zonnig en warm Panama wensen we iedereen een heel goed en vooral gezond Nieuwjaar toe!

1 opmerking:

  1. Ook ik vond Joep niet zo scherp als anders; een beetje te tam. Zo'n man met zijn leeftijd moet toch niet in z'n klusbroek optreden. Hij zei er zelf ook iets van geloof ik. Ik gooi zulke broeken weg maar misschien kan ik ze beter op marktplaats zetten voortaan... en dan die schoenen! Joep is echt een ander woord voor decadent; de beschaving voorbij dus.
    Met een glimlach,
    Coen

    BeantwoordenVerwijderen