maandag 19 maart 2012

Changuinola

We moesten afgelopen zaterdag naar Changuinola voor de nacontrole bij de gynaecoloog. Het is al weken behoorlijk slecht weer en ook zaterdag was geen uitzondering dus in de vroege ochtend ondernemen we in de stromende regen de lange reis (bootje, boot, bus) naar Changuinola en om 9 uur zitten we bij de arts. Het inwendige onderzoek was goed (de cyste was goed weggehaald) maar het uitstrijkje wees uit dat het virus er nog steeds zit. Vorige keer was al met de biopsie bepaald dat het om een onschuldige variant ging en de arts meldde dat een dergelijk virus meestal binnen twee jaar vanzelf verdwijnt. Desondanks heb ik toch een zalf meegekregen om het virus tegen te gaan en over een half jaar moeten we weer terugkomen voor een volgende controle (afwachten dus maar weer).

Altijd tegen de tijd dat we weten dat we naar Changuinola gaan, hebben we een hele waslijst aan zaken die we op de eilanden niet kunnen krijgen en vanuit Changuinola mee moeten nemen. Dus ook deze zaterdag lopen we de druilerige hoofdstraat een paar keer op en neer om alles  te vinden (in de zon is Changuinola al geen gezellig stadje, maar in de regen wordt het helemaal troosteloos). We moesten o.a. een nieuwe printer hebben want de onze was kapot (koud een jaar oud, weet je nog), maar die wilden we pas op het laatst kopen in verband met het gesjouw. Dat was ons bijna funest geworden, want we hadden een aanbieding gevonden, maar toen we aan het eind van de dag terug gingen om die te kopen, waren ze al bijna helemaal uitverkocht, op één na gelukkig, die we toen maar heel snel ingepinseld hebben.
We zijn blij als we aan het eind van de middag bepakt en bezakt weer thuis zijn; het dagje "grote stad" zit er gelukkig weer voor een tijdje op!

Verder is het ineens weer heel stil en rustig met duikers, want zoals gezegd is het al weken slecht weer met vooral 's nachts ongelooflijk veel regen (op sommige dagen moeten de kaplaarzen alweer aan) en dat jaagt de toeristen helaas vroegtijdig naar andere oorden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten