maandag 14 januari 2013

Gekkenhuis!

Toen wij, lang geleden, van Den Bosch naar Veghel verhuisden, riep mijn broer, die ons toen hielp, als geintje de hele dag uit volle borst: "Gékkenhuis!" Daar moet ik de laatste dagen veel aan denken en af en toe roep ik het ook gewoon even hardop, want het is op het moment echt een gekkenhuis.
Het begon afgelopen donderdag. We hadden nog geen duikers voor die dag, maar er moest nog wat grof vuil opgehaald worden. Van de voorgaande huurders (volgens mijn van meerdere restaurants) stonden er namelijk nog twee mega-grote vrieskisten en een joekel van een Coca-Cola-koelkast en die zouden ze op komen halen. 's Morgens om half acht stonden ze al met vier man sterk op ons terras en het kostte meer dan een uur om de drie loeizware industriële apparaten op de steiger te sjorren en in een bootje te laden.
Tijd om te ontbijten kregen we niet want inmiddels hadden we een klant binnen die een Open Water cursus wilde doen. Die konden we mooi combineren met de jongen die zondag zou beginnen met dezelfde cursus. Direct daarna komen er mensen binnen die vrijdag en zaterdag willen duiken en ondertussen komen er ook per e-mail reserveringen voor de komende dagen.

Terwijl we nog bezig zijn met de mensen hun formulieren te laten invullen, komt er een bootje aan en stappen er twee "officials" van één of ander ministerie binnen. Controle! Zonder problemen kunnen we alle benodigde vergunningen en documenten overhandigen en na tien minuten controle en een half uur social talk vertrekken de officials weer.
Tegen die tijd is het al in de middag en komt een volgend bootje aan. De meneer van de "fumigación" oftewel ongedierte-bestrijding. Want het klinkt natuurlijk allemaal wel heel idyllisch hier, maar we wonen toch gewoon in een subtropisch regenwoud met de hele "exotische dierentuin" vandien. En ons mooie rieten dak is een heerlijke schuilplek voor onder andere schorpioenen en kakkerlakken. De rest van de middag is de man zoet met deze klus. Hij gaat minutieus te werk en besproeit het hele huis en het dak met een kwalijk-riekende vloeistof die, zo blijkt de volgende dagen, inderdaad heel wat insecten de das omdoet.

De dagen erna gaan we vol aan de bak en we gaan iedere ochtend met een volle boot op pad. De hele dag door komen er ook weer nieuwe mensen binnen, die meestal de dag erna willen duiken, maar vaak hebben we pas een paar dagen later plaats voor ze. Het lijkt erop dat dit nog wel even door gaat want ook voor de komende dagen zitten we gewoon iedere dag vol.

Maar... aan het eind van die drukke dagen kunnen we altijd weer heerlijk in onze hangmat gaan hangen om van de rust en het uitzicht te genieten (bijgaand nog een paar foto's die we de afgelopen tijd gemaakt hebben) en dan valt het met dat gekkenhuis weer reuze mee...

1 opmerking:

  1. Hay ouwelui,
    Een waarschuwing: Het moet bij jullie niet op werken gaan lijken........(geintje!).
    Deze nieuwe locatie inspireert blijkbaar veel duikers.

    Coen.

    BeantwoordenVerwijderen