woensdag 9 januari 2013

Open huis

Na alle drukte en hectiek van de afgelopen tijd, is het ineens weer heerlijk "normaal". We wonen alweer ruim anderhalve week in ons nieuwe huis en het leven gaat weer zijn gewone gangetje. Vanaf 2 januari zijn we druk geweest met duiken. We hebben inmiddels alweer een aantal cursussen gedraaid en tussendoor nog enkele funduikers gehad, maar de afgelopen 2 dagen was het stil in de duikschool. Op zich komt dat wel goed uit want Roberto is (voor het eerst sinds hij in Panama woont) snip- en snipverkouden en nu kan hij het dus even rustig aan doen. Van één taak heeft hij zich nog wel gekweten, want wij hadden jullie een rondleiding door ons huis beloofd, dus tussen alle nies- en hoestaanvallen door heeft Rob weer een filmpje gemaakt. Met excuses voor de kwaliteit van de film, want we hebben nog steeds hetzelfde, inmiddels hoogbejaarde fototoestelletje om de opnames mee te maken dus zowel beeld als geluid laat te wensen over, maar ik hoop toch dat jullie je een beeld kunnen vormen van ons nieuwe stekkie:

Het pand is gebouwd in, wat ze hier noemen, rancho-stijl en staat over het water. Voor de duikschool is het ideaal want het heeft een groot overdekt terras waar we de mensen kunnen ontvangen, de lessen kunnen geven en de duiksets kunnen opbouwen. Van daaruit lopen we zo de kleine steiger op waar de boot aanlegt.
Als er geen klanten zijn dan is ditzelfde terras onze woonkamer. Het is er heerlijk vertoeven want er staat altijd een briesje en we hebben rondom een prachtig uitzicht (let op: dat woord ga je vaker horen) over de baai en het dorp.
De keuken is lekker groot (het was voorheen tenslotte een restaurant) en de bijkeuken is handig om wat spullen op te slaan.
De duikschool zelf is ook ruim genoeg dus we hadden geen enkele moeite om onze spullen allemaal netjes op te hangen.
De slaapkamer en badkamer zijn allebei klein maar wel functioneel en meer hebben we eigenlijk niet nodig want het merendeel brengen we toch door in onze "woonkamer".

Je begrijpt, we voelen ons er al prima thuis. Het enige wat wennen is zijn de golven. Op de één of andere manier zitten we precies in de hoek van de baai en met regelmaat komen er behoorlijk grote golven opzetten. Ze komen in series van 3 of 4 golven die net vóór of precies onder ons huis breken en dat maakt toch een kabaal! Vooral als je 's nachts in je bed ligt en je voelt het huis schudden op zijn betonnen palen...

Maar genoeg gekletst; tijd om zelf een kijkje te nemen: klik hier voor de film van ons nieuwe huis annex duikschool

Leuk detail: de muziek die we eronder hebben gezet is van "Calypso Joe" een lokale zanger die op Bastimentos en omgeving furore maakt met zijn band "the Bastimentos Beach Boys". Ook de kwaliteit van deze opname laat te wensen over, maar dat heeft niets te maken met onze camera. Het is een CD die hier lokaal opgenomen is, dat zegt waarschijnlijk genoeg...

2 opmerkingen:

  1. Was het jullie trouwens al opgevallen dat jullie werkelijk een SCHITTEREND uitzicht hebben??? ;-)

    Groeten van je (best wel jaloers) broertje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou net even jullie toch kwalitatief hoogstaand flmpje gezien (buiten de muziek dan). Lijkt mij een prima lokatie om een doorstart te maken, zeker met dat schitterende uitzicht. Ik wens jullie veel klanten een beetje rust en een helehoop genieten en relaxen toe.

    P.S. Het is goed dat jullie alletwee flink afgevallen zijn, als ik dat supersmalle bedje zie. Heel veel groeten. Hans

    BeantwoordenVerwijderen