maandag 31 december 2012

Oud en Nieuw

Oud en Nieuw. Toepasselijker kan de titel bijna niet, want naast het feit dat het vandaag Oudejaarsdag is, zitten we nu ook in de nieuwe duikschool en zijn we twee dagen geleden verhuisd van het oude huurhuis naar het nieuwe.

Een boot vol duikschool
Afgelopen zaterdag was de grote dag. We waren nog even bang dat het weer roet in het eten zou gooien want het regent de laatste dagen ontzettend veel, maar ondanks dat er 's morgens rond een uur of 7 nog een fikse bui op ons dak viel, is het de rest van de dag droog en warm gebleven. Dat laatste was dan weer iets minder want met al dat sjouwen transpireer je je een ongeluk, maar ja, kleinigheidje blijf je houden. Liever nat van het zweet dan nat van de regen...

De bootkapitein Roberto kwam om half 10 de duik spullen brengen en terwijl hij samen met Rob alles uitlaadden, was ik de laatste dingen in het oude huis aan het inpakken. Toen ze om 10 uur daar arriveerden, stond alles al klaar om naar beneden gesjouwd te worden. Dat was een flinke klus want ons oude huis staat een stukje op de heuvel en is alleen te bereiken door 44 ongelijke treden op en af te klimmen. Maar de Roberto's laten zich niet kisten en een half uurtje later ligt alles in de boot en varen we naar ons nieuwe huis om daar de hele boel weer uit te laden.

De rest van de dag gebruiken we om alles een plekje te geven. Roberto is druk in de weer met hamer, spijkers en touw om de duikschool weer helemaal in te richten, en ik zorg ervoor dat de privé-gedeeltes (keuken, badkamer, slaapkamer) weer op orde en leefbaar zijn. Natuurlijk moeten er hier en daar nog wat klusjes gedaan worden, maar we zijn heel tevreden. Want hoewel het er een tijdje niet naar uitzag dat we op korte termijn een nieuwe locatie zouden vinden, zijn we nu ineens toch weer back in business! Vanmorgen liepen de eerste klanten binnen en woensdag 2 januari beginnen we met een Advanced Open Water cursus. Een nieuw jaar met nieuwe kansen!

Binnenkort maken we natuurlijk weer een video om jullie een kijkje te geven in onze nieuwe duikschool en het huis. Voor nu wensen we iedereen een prachtig 2013 met een héleboel G's (Geluk, Gezondheid, Gezelligheid, Genot, Geld, Goed en Ga zo maar door...)

3 opmerkingen:

  1. Hoi deb,
    Gefeliciteerd met de verhuizing.
    Veel succes met jullie nieuwe duikschool.
    Je zus vanaf de ipad bij manon..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel geluk met jullie nieuwe toko.

    Jos Veghel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Rob en Deb,
    Was al even geleden dat ik jullie blog las en ik heb nu het gevoel alsof ik een thriller gelezen heb. Wat een achtbaanrit. Gecondoleerd met je vader en gefeliciteerd met jullie nieuwe onderkomen. Dat het nieuwe jaar jullie maar veel goeds mag brengen.
    Groets Michel Schreurs

    BeantwoordenVerwijderen