zondag 23 december 2012

"Achtbaan"

We hebben het gevoel alsof we de afgelopen weken in een soort emotionele, mentale achtbaan hebben gezeten. Sinds dat we half oktober te horen kregen dat we Tio Tom's Guesthouse moesten verlaten, is het erg onrustig geweest. Op zoek naar een nieuwe locatie met daar tussendoor nog het overlijden van mijn vader, gebeurde er iedere keer weer iets anders en in ons hoofd stuiterden we van het ene plan naar het andere, van de ene mogelijkheid naar de andere.
Huis zoeken, huis vinden, huis huren; geld geven voor verbouwing; tussendoor op visa-run naar Costa Rica; terugkomen en merken dat afspraken niet nagekomen zijn; huur afzeggen; telefoontje krijgen uit Nederland; duikschool met spoed ergens opslaan; reis naar Nederland; begrafenis vader; terug naar Panama; opnieuw op zoek naar een plek voor de duikschool; nieuwe opties, afvallen opties en wéér nieuwe opties...
Oké, hier vertragen we het verhaal even want dit was de situatie tot ruim een week geleden.

Er waren al diverse opties afgevallen en de enige mogelijkheid die overbleef om zelf te huren was het huis waar we als allereerste naar zijn gaan kijken. Op zich een aardige locatie maar er moest héél veel aan verbouwd worden en dat zou een flinke investering zijn en om die reden zijn we daar toen niet mee door gegaan. Toen kwam op donderdag 13 december ineens een heel andere mogelijkheid op de proppen. Een bevriend stel (hij course-director, zij divemaster) kwam met het idee van "huur-koop". Zij wilden de duikschool wel kopen, maar hadden niet een grote som geld paraat. Zij zouden gedurende een bepaalde periode werken in de duikschool en ons in maandelijkse bedragen afbetalen totdat het hele aankoopbedrag betaald was. Prachtig plan, maar ook daarvoor is een locatie nodig waar de duikschool kan opereren. Dus kwamen ze kijken naar bovengenoemd huis, en hoewel ze de potentie er wel van inzagen, was ook voor hen de investering te groot, dus helaas....

Maar we hadden nog een andere optie: zaterdag 15 december hadden we een gesprek met "Red Frog", een groot resort op Bastimentos, waarvan de investeringsmaatschappij wel interesse had in een duikschool op hun locatie. Zag er geweldig uit, zij zouden een gebouw neerzetten voor de duikschool en het aanbod klonk erg mooi. Maar aangezien Red Frog een groot bedrijf is, gaan beslissingen over meerdere schijven, en ook het uitvoeren van zaken gaat een stuk trager en wij kunnen het ons helaas niet veroorloven om maanden hierop te wachten....

Dus waren we weer terug bij af: de enige mogelijkheid om de duikschool op korte termijn voort te zetten was het huis waarin het nodige geïnvesteerd moest worden. En aangezien daar toch ook nog wat werk in zou gaan zitten, werd het wel tijd om een knoop door te hakken... Maandag 17 december is Rob onderweg naar de eigenaar om de deal te sluiten, als hij plotseling wordt aangesproken. Of we weten dat het gebouw van Restaurant Pelicano leeg staat en ook te huur is?

Nieuwe duikschool / huis
En dan gaat het ineens weer heel snel. We gaan kijken, het is perfect, over het water, met een aanlegsteiger, voldoende ruimte voor de duikspullen, grote keuken, kleine slaapkamer, kleine badkamer, een hele grote porch om les te geven én voor ons privé als huiskamer, alles is er en, geloof het of niet, maar maandagmiddag is de deal rond!
De eigenaar echter staat erop dat er een contract komt en wij (inmiddels ook weer wijzer) vinden dat prima. De beste man woont helaas in Boquete, op het vasteland dus woensdag gaan we onverwachts wéér op reis. Na een tocht van 7 uur kunnen we ´s middags het contract bespreken met de eigenaar en donderdag ochtend wordt er getekend inclusief een bekrachtiging door de notaris, waarna we weer direct terug gaan naar Bastimentos.
Nu zijn we druk bezig met opruimen en schoonmaken en tussen Kerst en Nieuwjaar gaan we onze duikschool en privéspullen verhuizen en als alles goed gaat, is per 1 januari 2013 de doorstart van Scuba 6 Diving een feit!

4 opmerkingen:

  1. Ha allebei, wat zei ik over positief denken... er komt een plekkie vrij, er komt een plekkie vrij. OK kost wel wat van de zenuwen en incasseringsvermogen, maar er kwam een plekkie vrij en wat voor eens. Een droomplek.
    Gaaf zeg! Wat een goed Kerstbericht en heerlijk om zo poetsend en boenend het nieuwe jaar in te gaan. Ik ben heel blij voor jullie en geniet mee van een afstandje. Hele fijne dagen en alle goeds op jullie nieuwe 'hotspot'. Ik hoop echt dat 2013 voor jullie een jaar wordt met alleen maar fijne dingen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat was geluk hebben!
    Gefeliciteerd met jullie prachtige nieuwe duikschool en huis!
    Fijn dat je niet hoeft te verbouwen dus veel plezier met opruimen en schoonmaken.
    Gelukkig konden jullie uit de achtbaan stappen: een rustige Kerst gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van harte gefeliciteerd!!
    Als je er voor open staat komt er vanzelf wat op je pad.
    Dat hebben jullie ons toen ook gezegd en het werkt!
    Heel veel succes en plezier met de voorbereiding.
    ¡Feliz navidad!
    Een heel mooi duik jaar in jullie nieuwe tropische plek.
    We zullen met plezier lezen hoe het zal gaan.
    Saludos Jacco y Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Rob en Deb,
    Wat een geweldig nieuws! Heeel veel succes; jullie verdienen het!! Dat 2013 voor jullie een heel mooi jaar wordt!
    Hartelijke groet,
    Peter en Sonja

    BeantwoordenVerwijderen