vrijdag 7 december 2012

Weer thuis

Afgelopen dinsdag hebben we de lange maar verder voorspoedige terugreis naar Panama gemaakt. Net op tijd want we hoorden dat het echte winterweer in Nederland zijn intrede heeft gedaan, compleet met extreme kou, veel sneeuw en code oranje waarschuwingen. Hier schijnt de zon en is het rond de 30 graden... dat is lekker thuiskomen!

We ruimen de reisspullen op en maken het huis schoon. Een onbewoond huis blijft hier namelijk niet schoon. Het heeft overal kieren en openingen en het hele huis is bedekt met een flinke laag stof, dus de vloer moet gebezemd, de keuken en badkamer gesopt en het beddengoed uitgeklopt. Dat klinkt erger dan het is, want met zo'n klein huisje ben je zo klaar.
Onze thuiskomst brengt de dieren wel even uit hun doen, want de kinkajou's en nachtaapjes die net na de schemering voorbij komen zijn enigszins in verwarring als ze merken dat daar waar ze de afgelopen drie weken niets of niemand tegenkwamen, er nu ineens weer licht en mensen zijn. Dat duurt echter maar even en inmiddels nemen ze iedere avond weer onverstoord hun gebruikelijke route over de elektriciteitsdraad en ons dak.

We gaan als eerste even langs bij Tio Tom. Ina had ons namelijk een paar dagen geleden via mail laten weten dat ze ons geld in ontvangst had genomen. Het geld dat wij hadden voorgeschoten aan de eigenaren van het huis dat we van plan waren te gaan huren. Toen we uiteindelijk, na al het gedoe met niet nagekomen afspraken, telefonisch aan de eigenaren hadden gemeld dat we het huis niet zouden huren, hadden ze ons beloofd om ons het geld terug te betalen. Wij hadden de sleutels van het huis nog en besloten dus om die nog maar even vast te houden om er wat extra druk op te zetten. Maar ja, toen moesten we ineens terug naar Nederland... We hadden via de contactpersoon geregeld dat als de eigenaren met het geld zouden komen, dat ze dat dan aan Ina (die we de sleutels hadden gegeven) konden geven. Het heeft een paar weken geduurd en de eigenaar stond erop om de uitwisseling te doen in het bijzijn van de sheriff van het dorp, maar uiteindelijk hebben we dus het hele bedrag terug gekregen... YES!

En nu pakken we onze zoektocht naar een nieuwe locatie weer op. We hebben al enkele mensen gesproken en hebben nog wat afspraken met anderen voor volgende week staan. Het zijn niet allemaal even voor de hand liggende opties, maar je weet nooit wat eruit voorkomt. Wordt dus hopelijk snel vervolgd....

2 opmerkingen:

  1. Mooi om weer thuis te zijn. In Deelen was het vannacht -13 graden. Hoewel ik de pest heb aan de hitte (boven de 25 graden raak ik volkomen passief) maakt deze kou het bij jullie in Panama vertoeven toch wel erg aantrekking. Geniet van het prachtige weer!

    De dieren om het huis zijn zo vertrouwd met jullie dat het wel huisdieren lijken. Bijkomend voordeel: je hoeft ze niet te voeren en ook niet uit te laten :)

    De sleutels houden was een prachtig idee, het feit dat ze pas na een paar weken bezweken was erg dom en dat de lokale sheriff erbij aanwezig moest zijn bewijst dat ze toch wel wat bang voor jullie waren. :)

    In een warm klimaat ben je vaak buiten en dan heb je ook geen groot huis nodig. De kieren hebben die tot doel om het wat te laten tochten zodat het wat minder warm is in huis of is er een andere reden?

    Veel sterke met en succes bij het vinden van een nieuwe locatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toppie, toch gerechtigheid ook op Los Bastimentos. Fijn om te horen dat jullie weer terug hebben wat van jullie was. Nu in de positieve denkstand, we vinden een mooie locatie met huis en plek voor de duikschool. Als ik een parkeerplaats bij de Hoogvliet zoek, zit ik ook altijd, "Er komt een plekkie vrij, er komt een plekkie vrij" De meiden verklaren mij voor gek, maar bijna altijd.........komt er een plekkie vrij:-) Succes en ik hoop mee!!!

    BeantwoordenVerwijderen