maandag 24 juni 2013

Een beetje variatie

Het is alweer even geleden dat ik geschreven heb, maar dat komt omdat we eigenlijk niks nieuws te melden hebben. Alles gaat z'n gangetje en het loopt lekker. Nadat we donderdag de 13e de service-setjes binnen hadden gekregen, heeft Roberto nog net van de laatste paar rustige dagen gebruik kunnen maken om alle ademautomaten te servicen, want daarna is het weer drukker geworden. Het lijkt erop dat het laagseizoen weer op z'n einde loopt en geleidelijk overgaat in het "midden-seizoen". We hebben twee keer een Open Water cursus gedraaid en nog een paar dagen fun-duikers gehad en nu hebben we een DIO (Divemaster In Opleiding) rondlopen.

Het is voor ons de eerste keer dat we een Divemaster cursus doen, want dat komt hier niet zo vaak voor en bovendien is het voor ons als kleine duikschool niet altijd eenvoudig om een volledige Divemaster training met iemand te doorlopen. Maar in dit geval heeft de man het grootste gedeelte van de Divemaster cursus in zijn thuisland Argentinië gedaan en heeft hij Panama uitgezocht om zijn cursus in het mooie Caraibische water af te ronden. Het leuke is dat hij daarbij specifiek voor Scuba 6 Diving heeft gekozen vanwege de goeie beoordelingen die hij had gelezen op Tripadvisor. Met enige trots kunnen we dan ook melden dat we inmiddels 50 "excellente" beoordelingen hebben op deze bekende website! (zie: Tripadvisor / Scuba 6 Diving)

De DIO, Juan Pablo ("zeg maar Juampi"), is een goeie student en ook nog een aardige vent dus Roberto heeft er veel plezier in. Vooral ook omdat een Divemaster moet leren om alle hand-en-span-diensten in een duikschool uit te voeren en Roberto dus een keertje lekker in zijn luie hangmat kon blijven hangen! (geintje)
Maar naast het dollen wordt er ook hard gewerkt. De afgelopen dagen heeft Juampi geassisteerd bij de Open Water cursus en vandaag heeft hij een DSD (Discover Scuba Diving) programma gedraaid. Verder hebben ze vanmiddag de puntjes op de i gezet voor het "zoeken-en-bergen" scenario en zo volgen de komende dagen nog meer verschillende soorten duiken.

Zo'n Divemaster training is toch weer heel anders dan de gebruikelijke cursussen die we draaien. Je bent meer dagen achtereen intensief met iemand bezig en het wordt daardoor ook persoonlijker en dat maakt het extra leuk. Voor ons is het in ieder geval een leuke afwisseling. Dus ook al is er niets nieuws te melden, hebben we toch een beetje variatie....

1 opmerking:

  1. Die beoordelingen zijn zeer positief, prachtig!!! Hard werken is vaak moeilijk maar wanneer je tijdens het werk samen kunt dollen dan wordt het werk licht en gemakkelijk. Het is fijn dat iemand wat langer blijft zodat je die persoon wat beter kunt leren kennen. De DIO blijft nog een tijdje dus veel plezier samen!

    Groet, Betsie

    BeantwoordenVerwijderen