maandag 28 oktober 2013

Ach ja....

De inwerk-periode in de duikschool is onverwacht drastisch ingekort. We hadden beloofd om tot het eind van het jaar beschikbaar te blijven om te helpen met allerlei officiële en vooral ook onofficiële zaken en Roberto zou Arron in de maanden oktober en november zijn Divemaster- en Instructortraining geven. Maar het liep anders.... We kregen al heel snel het gevoel dat Arron en Iza niet zo happig waren op onze adviezen. Iedere keer als we voorstelden om bij elkaar te zitten om alle administratieve zaken uit te leggen, werd er overheen gepraat en met tegenzin stemden ze op het laatste moment in om een ochtendje mee te gaan naar Bocas zodat ze in ieder geval wisten hoe ze, waar, welke rekeningen moeten betalen.

Toen wij dus afgelopen dinsdag naar ons tijdelijke huis vertrokken, hebben we ze nog nauwelijks gezien of gehoord. Woensdagochtend moest Roberto in alle vroegte nog wel even langs komen om te vertellen hoe het ook al weer zat met het vullen van de watertanks en later in de ochtend mocht ik dan toch ook langs komen om even alle administratieve dingen over te dragen.
Over duiken werd al helemaal niet meer gesproken. Al heel snel na hun aankomst merkten we dat Arron en Iza hele dikke maatjes waren met Michel en Ginette. Dezelfde Michel en Ginette waar wij de afgelopen jaren Kerst en Nieuwjaar mee gevierd hebben en misschien herinner je je dat Michel, een course director, vorig jaar toen wij naar Nederland gingen, voor ons de duikschool heeft gedraaid. Het lijkt er op dat Michel inmiddels de rol van instructeur en gids op zich heeft genomen, dus Roberto is onverwachts vrij.

Ach, de meeste belangrijke officiële zaken hadden we ondertussen wel geregeld, dus we vonden het wel goed. Er was nog één ding wat we moesten doen: de ´Scuba 6 Diving´ Facebook-pagina (die aan Roberto z'n Facebook hangt) moest overgedragen worden, wat in de praktijk inhoudt dat wij hem moeten afsluiten, zodat Arron zelf een Facebook-pagina kan aanmaken. En het leek ons leuk om nog een laatste berichtje te plaatsen met een foto van Arron en Iza om hen te introduceren als nieuwe eigenaren van de duikschool. Dus Roberto stuurt Arron een e-mail met de vraag of hij een foto mag komen maken met een uitleg waarom. Een paar uur later ontvangen we een e-mail terug waarin in niet mis te verstane bewoordingen staat dat wij absoluut geen recht meer hebben om de naam Scuba 6 Diving te gebruiken of ons in welke vorm dan ook te presenteren als voormalige eigenaar van de duikschool. Hij eist dat de Facebook-pagina nog diezelfde dag wordt afgesloten en als hij merkt dat dat niet het geval is, of dat wij toch de naam Scuba 6 Diving nog gebruiken, zal hij niet aarzelen om zijn advocaat op ons af te sturen!
WTF........???
Wij willen het op een leuke manier afsluiten en hij dreigt met advocaten? Had ik al gezegd dat Arron Amerikaan is? I rest my case...

Na de eerste verbouwereerde minuten besluiten we er maar een punt achter te zetten. We sluiten de Facebook-pagina (duurt echter 14 dagen voordat FB deze ook echt annuleert) en lopen naar de duikschool om Roberto's duikspullen op te halen.
Achteraf stuurt Arron nog een e-mail waarin hij schrijft dat hij het niet zo hard bedoeld had en dat het slechts bedoeld was om zakelijk duidelijkheid te scheppen. We hebben hem zakelijk gemeld dat we het geld dat we hem hebben voorgeschoten om de huur te betalen vóór het einde van dit jaar terugbetaald willen hebben.

In zijn e-mail sluit Arron af met: "De duikschool is nu van mij, het wordt tijd om mijn eigen fouten te maken." Prima jongen, dat lijkt me een goed plan....

3 opmerkingen:

  1. Sommige mensen hebben een masochistische inslag. Die gaan graag op hun bek!
    Doe ze dan ook maar dat plezier!
    Wens jullie veel geluk bij alles wat jullie verder nog gaan ondernemen!
    veel liefs, je zus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. WOW!
    Rare afsluiting van een mooi avontuur.
    Op naar het volgende...............
    Groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou er maar snel afstand van nemen want de recensies op tripadvisor zullen binnenkort wel anders van toon worden. Hij heeft blijkbaar niet helemaal begrepen hoe jullie zo succesvol geworden zijn. Ik zag op hun site dat ze al een owner, een manager, een trainer, een educator en een marketer hebben. Volgens mij is Shell met minder begonnen.
    Heel veel plezier met jullie volgende avonturen.
    Groetjes Michel en Ineke

    BeantwoordenVerwijderen