woensdag 16 oktober 2013

Nieuwkomers

De nieuwkomers zijn gearriveerd. Maandag 7 oktober laat in de middag haalt Roberto de nieuwe eigenaar Arron en zijn vriendin Iza op van het vliegveldje in Bocas. Een half uurtje later zetten ze voet op Bastimentos en vieren we hun aankomst op gepaste wijze met een glaasje champagne.

Vanaf dinsdag zijn we alle dagen druk bezig. Allereerst moet er een hoop geregeld worden. Het bedrijf moet overgeschreven worden, we moeten de nieuwe eigenaar registreren bij de Caja Seguro en de Municipio en er moet een nieuw huurcontract vastgelegd worden bij de eigenaar van het pand.
Natuurlijk gaat niet alles even soepel. Hoewel het drie jaar geleden in Bocas slechts een half uurtje duurde om het nieuwe bedrijf te registreren, blijkt nu dat dit niet meer in Bocas kan aangezien het betreffende bureau alleen nog in Changuinola zit. Gelukkig weten we een lange reisdag naar Changuinola te vermijden want onze accountant helpt ons uit de brand. Zij moet toch naar Changuinola dus ze neemt alle benodigde formulieren, foto's en kopieën mee om het voor ons te regelen. Uiteindelijk moet ze de reis naar Changuinola nog een tweede keer maken omdat alles ook daar toch nét even anders blijkt te gaan dan verwacht, maar na een goeie week is het dan toch voor elkaar. Met het nieuwe eigendomsbewijs in de hand kunnen we direct daarna ook de procedures bij de Municipio en de Caja Seguro opstarten. Deze laatste heeft binnenkort nog wat opvolging nodig maar de belangrijkste dingen zijn gedaan.

Voor het huurcontract is een lange reis echter niet te vermijden, want de huiseigenaren wonen in Boquete en dat is niet in één dag heen en weer te bereizen. Rob vertrekt dus op vrijdag samen met Arron en Iza naar het vasteland terwijl ik thuis blijf om op de duikschool te passen. In Boquete verlopen de zaken verder zonder problemen en zaterdagmiddag laat zijn ze weer terug. En hoewel de reis hun wel is tegen gevallen, kunnen we ook dit van ons "to-do" lijstje afvinken.

En op de dagen dat we niet aan het 'regelen' zijn, wordt er gedoken. Het is ongelooflijk stil met toeristen dus veel klanten hebben we niet maar Arron moet voor eind oktober Divemaster gemaakt worden om in november aan de IDC (instructeurscursus) mee te kunnen doen dus we gaan iedere mogelijkheid het water in.

Ondertussen zijn Arron en Iza nog steeds behoorlijk overweldigd door alle nieuwe indrukken. Het is natuurlijk ook niet niets. De afgelopen maanden hebben ze in Duitsland praktisch al hun bezittingen verkocht en nu zijn ze ineens in een ander land met een andere cultuur, een andere mentaliteit, een ander klimaat. Het zal dus nog wel een tijdje duren voordat ze gewend zijn aan de hitte, de regenbuien, de gekko's, de insectenbeten, de winkeltjes, het eten, de bootjes, de honden, de jungle-geluiden, de mensen, het watertekort... kortom, aan het leven op Bastimentos!

2 opmerkingen:

  1. hey kanjers,

    worden weer hele veranderingen allemaal, misschien komen jullie onderweg wel weer wat nieuws tegen wat je ook weer leuk lijkt om te doen en anders kom je maar op de koffie :-)n

    gr Dick Tracey

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha beiden, klinkt bekend. Hadden jullie dat ook niet een paar jaar geleden. Vanuit Nederland. Ik hoor Roberto nog zeggen, kijk Conny die 2 tassen zijn al onze bezittingen. En daar gingen jullie, het soort van onbekende tegemoet. En wat een avonturen toch beleefd, mooie dingen gezien, mooie en minder 'mooie' mensen ontmoet en het imago van de duikschool echt opgekrikt! Mooie prestatie voor 2 Dutchies uit Rotjeknor en Boskoop :-) Fijn dat de duikschool in goede handen komt. Succes met de laatste loodjes en dan ............even genieten!

    BeantwoordenVerwijderen