zondag 24 november 2013

Alweer een huis

Ik begin een beetje moeite te krijgen met het verzinnen van titels boven mijn stukjes. Want met 5 verhuizingen op Bastimentos binnen 4 jaar heb ik alle titels wel een keer gehad: huis, nieuw huis, duikschool met huis, tijdelijk huis... Maar het blijft toch altijd leuk om te vertellen, en vooral om te laten zien, hoe we wonen dus nu dan maar: alweer een huis.


Het huis waar we twee weken geleden naartoe verhuisd zijn, is het meest luxe huis waar we tot nog toe in gewoond hebben op Bastimentos. Voor zover je van echte luxe kan spreken natuurlijk want het is nog steeds gewoon een houten huis met een golfplaten dak. Maar het is vorig jaar pas gebouwd en heeft alles erop-en-eraan. Een nette keuken met koelkast en gasfornuis, allebei gloednieuw, een ruime badkamer met een keurig betegelde douche, twee slaapkamers met tweepersoonsbedden, een ruime zit/eethoek en natuurlijk een brede veranda. De extra luxe komt in de vorm van grote plafond-ventilatoren in iedere ruimte én een eigen wasmachine!

Ook dit huis is gemeubileerd maar gelukkig wel wat functioneler. Dus geen vaasjes, kleedjes, namaakbloemen of tierlantijntjes, maar wel een bankstel met fauteuils, een salontafeltje, een eettafel met stoelen en wat planken om spullen op te zetten.


We hebben een grote watertank dus heerlijk de hele dag stromend water uit de kraan en, dit is echt een primeur, in de douche hebben we warm water! Temperatuur van het water fluctueert weliswaar maar op een regenachtige dag is zelfs een lauwe douche toch wel aangenaam.

Het huis heeft mooie grote kunststof ramen - tja, wel weer ramen zemen, klein nadeel ;o) - met vliegengaas ervoor dus dit keer gelukkig geen muggenkolonies in de slaapkamer.


Maar zoals altijd, aangezien je hier nu eenmaal altijd buiten leeft, het mooiste blijft de veranda. En omdat dit huis redelijk hoog op de berg staat, hebben we een schitterend uitzicht over het dorp en de baai.


Maar genoeg gekletst, beelden zeggen meer dan woorden en we hadden jullie een video beloofd. Helaas laat de kwaliteit van de video te wensen over. We hebben de opnames gemaakt met ons nieuwe fototoestel in de veronderstelling dat deze betere camera ook goeie videocapaciteiten zou bezitten maar dat valt erg tegen. Ondanks dat hoop ik toch dat jullie een aardig beeld krijgen en genieten van ons huidige huis!

2 opmerkingen:

  1. Leuk hoor. Ziet er goed uit. Heerlijk met die hangmatten en het uitzicht.
    Groetjes uit Guatemala
    Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet er er gaaf uit. En leuk weer even een filmpje. Ik dacht wel, waar gaat tie naar toe helemaal, langs al die smalle paadjes, maar het is echt aan het einde van de weg. Mooi uitzicht en inderdaad keurig gemeubileerd. Echt bijna luxe. Wat een uitzicht. Ik blijf het apart vinden zo op het eiland wonen. Zo compleet anders dan hier in de chaos en drukte, files, verkeersinfarcten. Al hebben jullie daar natuurlijk ook al het nodige meegemaakt :-) Geniet lekker van jullie nieuwe huis en heerlijke uitzicht. Even rust na hard werken!

    BeantwoordenVerwijderen