maandag 13 februari 2012

Onder water

Flying Gurnard / Vliegende Poon
Vanmorgen werden we om even voor zes uur wakker doordat het bed zacht heen en weer bewoog. Het was binnen enkele seconden voorbij en wij vroegen ons af of we nu zojuist een aardbeving hadden gevoeld of dat we het ons maar verbeeld hadden. Even googlen dus, en ja hoor, op dat tijdstip was er een aardbeving van 5.8 in ons buurland Costa Rica.

Nurseshark / Verpleegstershaai
Behalve een licht-schuddend bed is de rust in Panama gelukkig weergekeerd. Juist op de dag dat wij een reservering hadden van klanten die uit Costa Rica zouden komen, waarvan wij eigenlijk verwachtten dat die niet zouden komen opdagen, werden de blokkades opgeheven. Het is niet duidelijk of het dispuut ook echt is opgelost, maar de situatie is in ieder geval weer genormaliseerd. Een dag later zijn de winkeltjes weer volledig bevoorraad en wij hebben de afgelopen dagen weer bijna iedere dag gedoken.

Eagleray / Adelaarsrog
De klanten uit Costa Rica (een Nederlands stel) gaan een paar dagen achter elkaar met ons mee en maken leuke foto's. Hier dus een paar foto's van wat we zoal tegenkomen onder water. We maken ook een mooie nachtduik (ik ga ook weer eens mee) maar daar hebben we helaas geen foto's van.


De laatste foto (van de Toadfish - ik weet niet hoe die in het Nederlands heet) zal voor de meeste mensen een zoekplaatje zijn, want deze vissen zijn niet alleen ontzettend "lelijk" maar ook een ster in camouflage.

We hebben nog wel een heel leuk onderwater-filmpje in de aanbieding. Een maandje geleden hadden we namelijk een Duits stelletje dat bij ons de Open Water cursus deed en hij maakte op de laatste dag deze redelijk unieke opname (klik op de link om het filmpje te zien):
Moray / Murene

1 opmerking:

  1. We hebben de foto's en het filmpje uitgebreid bekeken. Vooral de toadfish maar ook de vliegende poon zagen er geweldig uit. Als het bij jullie onderwater zo mooi is ga ik de volgende keer bij jullie echt duiken.
    veel liefs, jezus

    BeantwoordenVerwijderen