dinsdag 17 april 2012

Aftellen

Nog een paar daagjes en dan zitten we in het vliegtuig naar Nederland. Het klinkt misschien gek maar zelfs wonende in een "paradijsje", kijk je af en toe gewoon uit naar je vakantie. Vroeger was vakantie een ver en mooi land bezoeken, nu is vakantie een ver Nederland bezoeken. Gewoon even uit de dagelijkse "sleur", even niet duiken maar bij familie en vrienden op bezoek.

Het is sinds een weekje rustig en we hebben op ons gemak Michel en Ginette kunnen inwerken. Afgelopen zondag in het hostel gewerkt en nog even een laatste was kunnen draaien. Verder zijn de dagen relaxt. Rob heeft tijd om 's morgens uitgebreid de kranten te lezen op de computer, terwijl in de hangmat mijn boek uitlees. Ik zoek alvast wat spullen bij elkaar die mee moeten, leg één en ander klaar op het logeerbed (tja, nog altijd de georganiseerde regelaar, aard van het beestje) en maak het huisje nog even goed schoon. Eventjes wat boeken terugbrengen naar Janet en gelijk gedag zeggen.
Morgen moeten we naar Bocas om de laatste betalingen te doen voordat we weggaan en dan naar huis om in te pakken. Aan het eind van de middag gaan we naar het afscheidsfeestje van de Thai. We hadden namelijk een heel goed thais restaurant op het eiland (boven op de heuvel, midden in de jungle met een prachtig uitzicht) met heerlijk eten maar die gaat er helaas mee stoppen. Ter afscheid heeft de kok alle "locals" (lees: de buitenlanders die hier wonen en regelmatig bij hem kwamen eten) uitgenodigd voor een laatste maal om de keuken en bar leeg te maken. Dat wordt nog wat want de volgende dag moeten we om half zes op...

En dan... "Holland here we come!" Ik heb gehoord en gelezen dat het in Nederland koud en regenachtig is, dus we zullen proberen om een stukje Panamese zon mee te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten