zaterdag 30 juni 2012

Facebook

Het lijkt erop dat onze generatie zo langzaamaan Facebook aan het ontdekken is.
Wij zijn er begin vorig jaar mee begonnen. Eigenlijk op aanraden van duikklanten van ons, jongelui die vertelden dat Facebook een goed medium is om klanten te krijgen. Dat klonk interessant dus ondanks dat we niet zo "into social media" zijn, hebben we toch maar een poging gewaagd. Nou zijn we ook niet echte wizkids op de computer dus een FBpagina op naam van Scuba 6 Diving mislukte jammerlijk, en uiteindelijk heeft Roberto maar een pagina op zijn eigen naam aangemaakt.
In het begin deden we er niet zoveel mee. We keken regelmatig, maar hadden weinig behoefte om iedere dag weer te schrijven "wat je aan het doen bent". Maar sinds begin dit jaar zien we een stijgende lijn in het gebruik en ook in het nut van Facebook.
 
Zo hebben we inmiddels een heel netwerk van mensen en bedrijven op Bastimentos en Colón op FB waar we informatie mee uitwisselen over allerhande dingen. En we zitten nu ook in het netwerk van diverse vrijwilligersgroepen zoals "Floating Doctors" (vrijwilligers die met boten de afgelegener gebieden van de archipel kunnen bereiken en medische diensten verlenen) en "Hands across the water Bocas" die allerlei milieu-acties onderneemt, zoals het terugdringen van zwerfafval op de eilanden en vooral in het water en die nu ook inspringt om samen met de bewoners een oplossing te vinden voor het vuilnisprobleem (zie blog 15 juni), onder het mom samen staan we sterk. Op deze manier blijven we niet alleen goed op de hoogte van alles wat er hier zoal speelt maar kunnen we ook zelf ons steentje bijdragen.

Daarnaast worden we ook steeds vaker "gevonden" door ouwe bekenden in Nederland. Het lijkt de volgende generatie te zijn die allemaal sinds kort op Facebook zitten en op zoek gaan naar hun "vrienden". Zo had ik al verteld dat Roberto's eerste vriendinnetje hem had teruggevonden (zie blog 11 april) en de afgelopen maanden vinden steeds meer oud-collega's uit Veghel mij. En omdat je dan weer in een hele nieuwe kring zit, vind ik daardoor weer andere oud-collega's. Het zijn allemaal collega's van DMV International, waar ik van 1996 tot en met 2007 gewerkt heb en het is ontzettend leuk om te lezen hoe het met al die mensen gaat en wat ze nu doen. Zelfs als je tot je grote schrik ontdekt dat een oud-collega in een ontzettende moeilijke tijd zit omdat haar man een zware beroerte heeft gehad, want dankzij Facebook kun je meeleven en de ontwikkelingen blijven volgen en gelukkig gaat het nu beter met hem!

Dus, ondanks het feit dat het ons voor zover bekend geen nieuwe klandizie heeft gebracht, moet ik toegeven dat dat Facebook toch wel een leuk medium is... (maar waarschijnlijk alweer gruwelijk ouderwets)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten