zondag 14 oktober 2012

Bom!

Ach, de dag begon gisteren zo rustig. We waren op tijd naar de duikschool gegaan, want het was mijn vaders verjaardag en hij zou 's middags (Nederlandse tijd, bij ons dus 's morgens vroeg) een paar uurtjes bij mijn moeder thuis zijn om het met de familie te vieren en we hadden afgesproken dat ik dan even zou skypen. Het is alweer 5 maanden geleden dat we in Nederland afscheid van hem genomen hadden en het was ontzettend fijn om hem weer even te zien en hem "live" te kunnen feliciteren.
De ochtend verliep verder ook relaxed want na 9 dagen achter elkaar gedoken te hebben, hadden we gisteren geen klantjes. Ik ben op tijd naar huis gegaan om een was te doen. Normaal gesproken doe ik altijd de was in het hostel (ca. 1 keer in de week, als we voor Tom en Ina werken) maar helaas is Ina's wasmachine al twee weken kapot en hoewel ze in eerste instantie dachten dat ze hem inmiddels wel weer gemaakt zouden hebben, begint het erop te lijken dat dat nog wel een tijdje gaat duren. Dus doen we het maar weer eventjes op de ouderwetse manier, met de hand.

Rond een uur of twee houdt Rob het op de duikschool ook voor gezien en als hij gedag zegt tegen Ina (Tom is op hun Finca aan het werk, dus alleen Ina is er op het moment) dan laat zij even nonchalant een bom vallen op deze rustige dag: Ze willen graag dat we per 1 december met de duikschool uit Tio Tom zijn! Hè? Que? Wat?!
"Ja, het is de laatste maanden heel slecht geweest en ze willen meer geld verdienen omdat ze de Finca moeten afmaken en daar moeten ze in mei mee klaar zijn want dan willen ze het hostel verkocht/verhuurd hebben om permanent op de Finca te gaan wonen", krijgen we als uitleg. Ze willen van de duikschool een soort snackbar maken en ze hopen daarmee in het hoogseizoen (december t/m april) meer geld te verdienen.
Nou klopt het inderdaad dat het de zomermaanden (juli, augustus en september) slechter is geweest dan vorig jaar, dat hebben wij ook gemerkt, maar wij vinden deze actie van hun nogal paniekvoetbal. Maar ja, dat neemt niet weg dat hun besluit vast staat en dat we dus vóór 1 december een andere locatie voor onze duikschool nodig hebben.

Nogal verbouwereerd komt Rob me deze tijding brengen en na een kort overleg ("spoed-directie-beraad") besloten we de straat maar op te gaan en hier en daar wat navraag te doen. Dat werkt hier gelukkig altijd goed en na een half uurtje hadden we al een paar opties aangeboden gekregen. Helaas niet allemaal even bruikbaar, want voor een duikschool is het wel noodzakelijk dat we aan het water zitten en dan wordt het al wat lastiger en, aangezien die locaties uiteraard populair zijn, ook duurder. Maar goed, we zijn dus ineens volop op huizenjacht. We hebben gisteren al één huis bekeken, maar daar moet een hele hoop aan opgeknapt worden. Dus we gaan vanmiddag, als Rob terug is van het duiken, nog naar een andere locatie kijken.
Wordt vervolgd....

7 opmerkingen:

  1. Jeetje familie wat een rot nieuws...! Ik hooo dat jullie snel wat vinden...! Ik denk aan jullie...! Dikke kus hou van jullie...!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou succes ermee...wel even mooi balen. Maar some things are meant to be en kunnen dsn ook ineens nieuwe kansen zijn. Ik hoop dan ook dat dit voir jullie goed uitpakt. Toitoitoi. Gr vanessa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jeetje, daar komt dan de flexibiliteit om de hoek kijken die jullie duidelijk bezitten. Waar de 1 een beperking ziet, zien jullie een uitdaging. Gaat helemaal goed komen. Succes met het zoeken naar een woning/duikschool locatie. Wordt vervolgd...
    Groetjes uit de US

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat naar nieuws en dat jullie al op zo'n kort termijn moeten vertrekken. Ik hoop dat jullie snel iets vinden wat niet al te duur is en waar jullie ook niet veel aan hoeven op te knappen. Sterkte!
    groet, Betsie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Succes Rob en Deb, tis vervelend zeg! We hopen dat jullie snel wat niuews vinden !! Wat erg dit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat is ff schrikken. Niet de manier om dat te vertellen. 1 december is al wel heel snel. Hopelijk kunnen julie je bedrijfje snel ergens anders onder de zon en aan het water voortzetten. We leven met jullie mee en blijven jullie volgen.
    Groetjes Jacco en Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Deb en Rob, wat een vervelend bericht, maar ongetwijfeld wordt ook dit weer door jullie opgelost. Zet 'm op en veel succes. Groetjes Sonja

    BeantwoordenVerwijderen