zondag 28 oktober 2012

Onzeker

November gaat een onzeker maandje worden want er is van alles gaande.
Allereerst het huis. We hebben via een contactpersoon hier contact met de eigenaren van het huis en in principe kunnen we het huis huren. Nu moeten we alleen nog bespreken wat er allemaal aan het huis opgeknapt moet worden en het eens worden over wie wat gaat bekostigen. Volgens de laatste berichten komen de eigenaren aanstaande woensdag naar Bastimentos, dus we hopen dan eindelijk spijkers met koppen te slaan.

Daarnaast kregen we afgelopen dinsdag erg vervelend nieuws uit Nederland: Mijn vader was niet goed geworden en het zag er slecht uit. Dan staat de wereld toch ineens op z'n kop en realiseer je je dat er een grote kans is dat we plotseling naar Nederland moeten. Gelukkig is hij inmiddels wel weer iets opgeknapt maar het blijft toch een man met een zwakke gezondheid, dus er is niets van te zeggen.

Tot slot zitten we ook nog tegen een visa-run aan te hikken want begin november is ons halfjaarlijks toeristenvisum alweer verlopen en moeten we dus een paar dagen het land uit. Daar staat ons hoofd nu uiteraard al helemaal niet naar maar het hoort er nou eenmaal bij.

Al met al hebben we dus geen idee hoe het de komende maand allemaal gaat lopen.We hebben ondertussen een stuk of wat verschillende scenario's uitgedacht die allemaal beginnen met "als.... dan...." en wachten het verder maar af.

En tussen al deze toestanden door zijn we volop aan het werk. Want hoewel we verwacht hadden dat oktober heel rustig zou worden (van de afgelopen jaren weten we dat oktober hier de slechtste maand van het jaar is) hebben we juist onvoorstelbaar goed gedraaid deze keer. Nou ja, dat is dan weer een geluk bij een ongeluk. Het maakt alleen de "als... dan..." scenario's nog lastiger te organiseren...

2 opmerkingen:

  1. Dat zijn erg zware lasten op jullie schouders.
    Sterkte!!
    groetjes Betsie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Rob en Deb, of Deb en Rob,

    Het blijft inderdaad allemaal spannend daar bij jullie. Deb ik hoop in ieder geval dat het met je vader allemaal een beetje goed gaat komen en dat jullie in ieder geval op korte termijn een reis bespaard blijft.
    Voor de rest is het voor jullie natuurlijk allemaal heel heftig daar nu, maar voor de zeer trouwe blog-volger waartoe ik mij zeker reken, is het zeker machtig interessant hoe anders het er aan de andere kant van de oceaan toegaat.

    Ik wens jullie alle sterkte, wijsheid en een beetje extra mazzel of geluk toe in de komende weken en ik blijf uitkijken naar meer spannende blog.

    Groetjes
    Hans Kersten

    BeantwoordenVerwijderen