dinsdag 26 februari 2013

Z'n gangetje

Het leven gaat hier weer heerlijk z'n caraibische gangetje. De ene dag schijnt het zonnetje en is het erg warm, de andere dag is het bewolkt en waait er een fris windje. Mensen vragen vaak aan ons wat voor weer het de komende dagen zal worden, maar daar valt hier echt niets van te zeggen. De lokale weersvoorspelling (zie: forecast Isla Bastimentos) geeft eigenlijk altijd hetzelfde aan: een wolkje met een druppeltje en een zonnetje, en dat is dan ook precies wat we meestal krijgen... een beetje bewolking een beetje regen en een beetje zon.

Maar op dit moment is het prachtig weer en (dat is het mooie van ons nieuwe huis) kijk ik uit over het kalme, blauwe water van de baai. Wat we wel missen hier zijn de nachtelijke uitstapjes van de kinkajou's en nachtaapjes, maar daarvoor in de plaats zien we nu af een toe een paar dolfijnen in de baai en ook dat blijft geweldig om naar te kijken.
Net als in ons oude huisje zien we ook hier veel vogels. Allereerst natuurlijk de watervogels. Fregatvogels, aalscholvers en meeuwen die elegant door de lucht zweven om plotseling als een pijl in het water te schieten en met een vis in de snavel weer boven te komen. En natuurlijk de imposante pelikanen die met hun lange snavel met keelzak en hun grote flapvoeten een nogal koddige uitstraling hebben, maar die ontzettend kundige vissers blijken te zijn.
En ondanks dat ons huis niet is omringd door bomen, zien (en horen) we toch heel veel landvogels. Papegaaien, kolibries, spechten, tanagers en manakins (voor sommige tropische vogels is geen Nederlandse benaming te vinden) en natuurlijk de Montezuma Oropendola met zijn onmiskenbare gezang (zie blog 10 oktober 2012).

Great Kiskadee
Het lijkt erop dat de lente in aantocht is want sinds een weekje hebben we een Kiskadee-paartje ("Great Kiskadee" uit de familie van de "Vliegenvangers")  rond ons huis fladderen. De hele dag vliegen ze af en aan met takjes in de snavel en ze verdwijnen iedere keer ergens aan de achterzijde van ons huis. Dat hebben ze slim bekeken want het is de enige kant van het huis waar we maar beperkt zicht op hebben en we hebben de locatie van het nestje dan ook nog niet kunnen ontdekken. Maar dat ze een nestje aan het bouwen zijn is wel zeker want als ik in de slaapkamer of badkamer ben dan hoor ik ze aan de andere kant van de muur vrolijk kwetteren en verliefd kirren. We laten ze maar lekker hun gang gaan en hopen over een paar weken het hoge gepiep van hun kuikens te horen...

1 opmerking:

  1. Heerlijk dat je zo rustig naar de dolfijnen kunt kijken en kunt observeren dat alle watervogels zulke goede vissers zijn.
    De lente is een prachtig jaargetijde, veel plezier met de verliefde Kiskadee's!

    Groet, Betsie

    BeantwoordenVerwijderen