zondag 10 maart 2013

Regen, stroomstoring en andere perikelen

De storm is voorbij maar helaas, de regen weet niet van ophouden. Het is iedere dag hetzelfde liedje. 's Morgens als we wakker worden, is het grijs en grauw en miezert het. In de ochtend vallen er een aantal fikse buien maar in de loop van de middag klaart het dan langzaam op en aan het eind van de dag krijgen we zowaar een zonnetje. Al dagenlang denk ik "gelukkig, nu lijkt het toch echt op te klaren". Maar nee hoor, in de nacht begint het weer te hozen en de volgende ochtend is het weer grijs en grauw en miezerig. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat ik een maandje geleden schreef dat we smeekten om water, terwijl ik nu alleen maar denk "Genoeg! Onze watertanks stromen over....!"
Terug rekenend blijkt dat we al 12 dagen lang alleen maar regen hebben gehad en dat heeft ook zijn weerslag op de toeristen, want die vluchten massaal de eilanden af. Afgelopen week heeft het ons in ieder geval 3 Open Water cursussen gekost omdat de mensen (met slechts een weekje vakantie in het vooruitzicht) op zoek gingen naar de zon. Tja, da's balen maar wel begrijpelijk. Maar ondanks dat krijgen we ook nog steeds nieuwe aanvragen binnen, dus voor volgende week staat er weer een nieuwe Open Water cursus gepland. En nu maar hopen dat het weer wil meewerken.

Verder hebben we de afgelopen week twee keer in het donker gezeten. Het is al een tijdje geleden dat we stroomuitval gehad hadden, dus het kwam nogal onverwachts. De eerste keer zaten we net met vrienden een hapje te eten in een lokaal restaurantje toen het licht uitviel. Toen we in het donker terug naar huis liepen, zagen we bij het supermarktje een typisch tafereel. De supermarkten zijn altijd tot 22.00 uur open, maar zonder licht zijn de eigenaren bang voor diefstal, dus sluiten ze de hekken, maar gaan wel gewoon door met de verkoop. Met als gevolg dat iedereen voor de hekken staat te dringen en te schreeuwen, terwijl de gevraagde artikelen en het vereiste geld door het hek heen van hand wisselen.
Tijdens de tweede stroomstoring waren we gewoon thuis en werd het dus onverwachts een "candle-light cooking & dinner" sessie.

En dan de belasting-perikelen. Of liever gezegd het ontbreken daarvan. Zoals jullie misschien nog weten, hadden we vorig jaar allerlei toestanden met onze belastingaangifte omdat plotseling bleek dat ons bedrijf geen officieel registratienummer had. Dat heeft ons toen maanden gedoe gegeven en een hoop extra kosten (i.v.m. extra accountants en boetes). Maar, zoals toen werd beloofd, de registratie van het bedrijf was dan ook wel helemaal geregeld en de volgende aangifte zou geen problemen meer opleveren. En hoewel ik toen een grote slag om de arm hield, moet het gezegd worden: het klopt!
Begin februari heb ik de boekhouding naar onze accountant in Bocas gebracht en afgelopen week hebben we, keurig op tijd, onze belasting kunnen betalen. Een bedrag dat zonder al die extra kosten en boetes, reuze meeviel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten