woensdag 3 april 2013

Hollen of stilstaan...

Het is de afgelopen maand ongelooflijk druk geweest en we kunnen maart afsluiten met een omzet die ruim anderhalf keer hoger is dan welke hoog-seizoen-maand dan ook! En omdat het de afgelopen week mooi weer was, gingen we iedere dag met een bootvol gelukkige mensen op stap.
Maar, zoals we al verwachten hadden, na Pasen tuimelen we van het hoogseizoen keihard het laagseizoen in en wordt het erg stil. Alsof iemand van hoger hand de kraan met toeristen heeft dichtgedraaid, is er van de één op de andere dag bijna niemand meer op het eiland te bekennen... Maar we klagen zeker niet. We hebben een boven verwachting goed hoogseizoen gedraaid en nu kunnen we gaan genieten van andere dingen.

Zo hadden we afgelopen zaterdag een onverwachts uitje. Roberto was 's morgens nog met  4 man/vrouw wezen duiken en na afloop kregen we de veelgestelde vraag: "Waar kunnen we hier lekker lunchen?" Terwijl Roberto de diverse restaurantjes opsomt, "Roots", "Aldo", "Alvin", "Firefly", herinner ik me ineens dat ik die ochtend op Facebook een post heb gezien dat the Firefly die middag een barbecue houdt. Op het moment dat ik dat  vertel, kijken Roberto en ik elkaar aan en denken allebei hetzelfde! En omdat het ernaar uitziet dat we de volgende dag toch niets te doen hebben, sluiten we de boel af en lopen we op ons gemak naar the Firefly, waar het al gezellig druk is. Een lokale dj draait vrolijke muziek en Lauren schenkt ons een heerlijke rum-punch in. Er zijn een heleboel bekenden, niet alleen locals maar ook een hoop klanten die de afgelopen week bij ons gedoken hebben, en we kletsen wat af met iedereen. Tussendoor genieten we nog van een heerlijke kip-saté met eigengemaakte pinda/kokos-saus en voor we het weten is de middag om.

Verder is het dus stil. En aangezien het sinds een dag of drie weer slecht weer is, hebben we de indruk dat zelfs de allerlaatste die-hard toerist inmiddels het eiland is ontvlucht.
Rest ons niets anders dan in een trui en lange broek (!) in onze hangmat te hangen en een boekje te lezen. Een hangmat overigens waar het weer droog is, gelukkig. De dakdekkers hebben goed werk verricht en we hebben aan den lijve kunnen ondervinden dat het dak (voorlopig) de meest hevige stortbuien weer kan doorstaan.

1 opmerking:

  1. Tja dat gevoel van hollen of stilstaan kennen we.
    Het is hier ook vreselijk stil. Je vraagt je soms af of de bel het nog doet...
    Jullie kunnen natuurlijk ook hier ff op vakantie komen!

    Saludos J&M

    BeantwoordenVerwijderen